Bujes blog
Jun
3

Kampanija proti Wikipediji

Ljudje imajo preveč časa. Mogoče pa tud ne…

Andy Beal iz Marketing Pilgrim se je odločil, da bo začel kampanijo proti Wikipediji. Pa ne kampanijo, ki bi zmanjšala uporabo Wikipedije. Njegov cilj je, da Wikipedijo spravimo na PR0 z uporabo nofollow tagov pri vsaki povezavi na Wikipedio.

Že v svojem prispevku je napisal, da ne vrjame, da bi bilo to možno, le da se mu zdi zabavno. Tudi v tem prispevku ma Wikipedia povezavo in to brez nofollow, ker sem preprosto prelen, da bi popravil HTML kodo.

Na prvi pogled se vse skupaj zdi, kot da ima človek preveč časa. Ampak mogoče pa ne - mogoče je to natančno premišljena poteza. Koliko povezav na svoj blog je pridobil s tem prispevkom? Kdorkoli piše o tej kampaniji dodal k prispevku tudi povezavo na njegov prispevek, ki že ima PR5. Že to je veliko, če pa prištejemo še obisk, ki si ga je pridobil za svoj blog… S to kampanijo ni naredil Wikipediji nikakoršne škode, sebi pa je naredil za par 10$(mogoče 100$…) dobička.

Posted in Internet |

2 Responses

  1. Kritik Says:

    Podatkom v Wikipediji ne moremo v celoti zaupati.

  2. bujes Says:

    Seveda da ji ne moremo povsem zaupati, tudi NY Timesu ne zaupam popolnoma in tudi Enciklopediji Slovenije ne.

    Čeprav so članke spisali uporabiki, so jih drugi tudi popravili, zato so podatki(vsaj pri pomembnejših temah) dokaj točni. Ampak ta kampanija nima zveze z zaneslivostjo podatkov na Wikipediji.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

top5si